Kurum Adı : Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://bursaataturkteknikeml.meb.k12.tr
Adres : Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cad. No27 16140 Nilüfer / Bursa

VİZYON
VİZYONUMUZ MEVCUT TEKNOLOJİYİ EN İYİ ŞEKİLDE UYGULAYAN VE YENİ TEKNOLOJİ YARATABİLECEK, DEĞİŞİME AÇIK, ÜLKE KÜLTÜRÜNE VE DEĞERLERİNE BAĞLI,ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE YAPISINA SAHİP, DEMOKRATİK, LAİK VE İNSAN HAKLARINA SAYGILI, ENDÜSTRİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU GİRŞİMCİ RUHUNA SAHİP ÜRETKEN BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.

MİSYON
MİSYONUMUZ ATATÜRK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ OLARAK BİZ; BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAK, ONLARIN MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİNİ ARTIRMAK, KENDİNE GÜVENLERİNİ SAĞLAMAK VE ONLARIN İÇERİSİNDE BULUNDUĞUMUZ YÜZYILIN GELİŞEN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLECEK BECERİLER KAZANAN VE KAZANDIRAN BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİLMELERİ İÇİN VARIZ.

BAŞARILAR

Öğretmen Sayısı : 158
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1847
Öğretim Şekli : ikili Eğitim 08:00-17:45-----18:15-22:30 Endüstri Meslek Lisesi Teknik Lise Anadolu Teknik Lisesi İkili mesleki Eğitim Merkezi Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Yetişkinler Teknik Eğitim Merkezi Mesleki Açık Öğretim Lisesi
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah 08:00-12:35 Öğle:13:10-17:45 Akşam: 18:15-22:30
Derslik Sayısı : 26 Atölye-İşlik Sayısı : 22
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 7
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : Müdür Lojmanı 1 Adet Pansiyon Müdür yrd. Lojmanı 1 Adet
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Merkezi Kalorifer Sistemi (Doğalgaz)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Nilüfer İlçe merkezi(kaymakamlık)8.5 km ve İl merkezi (Kent Meydanı)15 km´dir
Ulaşım : Heykel´den 14F,Bursaray organize sanayi istasyonundan B35K ve B34 nolu otobüsler okulumuzun önünden geçmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cadde No:27 Nilüfer/Bursa 22 Dönümlük arazi içerisinde 2 katlı idari bina ve derslik,3 katlı derslik binası,2 katlı atelye binası,1 katlı yemekhane,3 katlı öğrenci pansiyonu,spor salonu ve müdür lojmanı binasını barındırmaktadır.Kuzeyinde Robert Bosch(BU-1),doğusunda Major SKT,batısında Korteks ve güneyinde Profilsan fabrikaları yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: