Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.                      Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. #23NisanUlusalEgemenlikveÇocukBayramıKutluOlsun

Nis

OKULUMUZUN DRONE GÖRÜNTÜ ÇEKİMLERİ İÇİN NİLÜFER ROBOTİK TAKIMINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Nis

TEKNOFEST 2024 HEYECANI BAŞLADI.

Uluslararası robot yarışmaları FRC ve TEKNOFEST ‘de  okulumuza ödüller getiren

‘’Nilüfer Robotik ‘’ takımının, 2024 TEKNOFEST ön raporu kabul edilmiştir. 18 nisan perşembe günü ilk takım toplantısını yaparak çalışmalara başlamıştır. Başarılar dileriz.

Nis

Okul tanıtım günlerinde bu hafta konuklarımız Işıktepe Ortaokulu öğrencileri ve rehber öğretmenleri oldu. Okul müdürümüz Ömer Pınarlı ve Md.Baş Yrd. Cevdet Elmas'ın ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtıma okul rehber öğretmenlerimiz de eşlik etti.

Nis

2023-24 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönemi Veli Toplantımızdan Görüntüler.

Mrt

2023-24 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönemi 1.Ortak Sınav Takvimi aşağıda paylaşıldığı gibidir. Bilgilerinize.

Mrt

#18MartÇanakkaleZaferi

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Çanakkale’de devleşen kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

#ÇanakkaleGeçilmez

OKULUMUZA ANLAMLI ZİYARET

Nilüfer İlçe Kaymakamı Sayın Murat SÜZEN ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet ALTINOK okulumuza ziyarette bulundular.

Okulumuzun güncel durumunun aktarıldığı toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

"KİTAP RUHUN GIDASI, AKLIN İLACIDIR" MEVLÂNÂ

Yenilenen okul kütüphanemizin açılışını coşkulu bir şekilde yaptık. Yenileme sürecinde katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kütüphanemizden azami şekilde faydalanmaya davet ediyoruz.

OKULUMUZDA DEPREM ve TAHLİYE TATBİKATI

Okulumuzda, 21 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikat, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve REDAK (Renkli Eller Arama Kurtarma Derneği) , Bursa OSB İtfaye ekiplerinin işbirliği ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Okulumuzun anons sistemi ile verilen deprem alarmı sonrası öğrencilerimiz bulundukları sınıf, atelye ve laboratuvarlarda öğretmenlerinin yönlendirmesi ile sıraların altına girerek kendilerini korumaya aldılar. Ardından, bulundukları binanın acil çıkış kapılarından dışarıya çıkmak için sakin bir şekilde hareket ettiler. Okul bahçesinde toplanan öğrencilere açık alanda çök kapan yaptırıldı. Bursa OSB İtfaye ekipleri de deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yaptı.

Sonrasında okul müdürümüz Ömer Pınarlı yaptığı konuşmada tatbikatın önemine değinerek, “Deprem gerçeği ile yaşayan bir ülkeyiz. Bu nedenle, öğrencilerimizi depreme karşı bilinçlendirmek ve hazırlamak bizim görevimiz. Tatbikat sayesinde, öğrencilerimiz deprem anında ve sonrasında ne yapmaları gerektiğini öğrendiler. Bu tür tatbikatları düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Emeği geçenlere bu hayatî önem taşıyan organizasyon için teşekkür ediyoruz.

İSTİHDAM İÇİN BÜYÜK BULUŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'na  12A/B/E/G şubeleri öğrencilerimizle birlikte katıldık. Öğrencilerimiz işverenlerle faydalı görüşmeler sağladı.

Şbt

ASRIN FELAKETİNİN YILDÖNÜMÜNDE OKULUMUZDA ÂNMA.

Okulumuzda düzenlenen törende 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şbt

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemi öğretmenler kurulu toplantımız ile başladı.

Ock

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi sona erdi. Okulumuzdaki tören ile öğrencilerimize karneleri dağıtırken, sınıf kademelerinde birinci olan öğrencilerimize de  başarı belgeleri takdim edildi.
Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu bir  tatil dönemi dileriz.

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman evlatlarımızın şehit düşmesi milletimizin tüm fertlerini derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Hepimizin başı sağolsun.

Bu sebeple; bu menfur olayda hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Mekânları cennet olsun.